(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
***HERMELÍNOVÉ BRAMBORY***
Potřebné ingredience
500g brambor, 1 hermelín, 150g nivy, 1 cibule, masox, voda, sůl, pepř, olej
Postup přípravy
Oloupané syrové brambory a hermelín nakrájíme na plátky, nivu nastrouháme na hrubém struhadle, cibuli nakrájíme na jemno. Do vymazané zapékací mísy skládáme na sebe vrstvu brambor, posypeme cibulí, osolíme, opepříme, poklademe plátky hermelína, posypeme nivou a to celé opakujeme. Končíme vrstvou brambor. Masox rozpustíme ve vařící vodě a zalijeme brambory se sýrem tak, aby poslední vrtsva brambor nebyla už potopená. V troubě pečeme tak dlouho, dokud se tekutina nevypaří.
Kdo nemá rád hermelín, může použít jen nivu, nebo naopak. Je to opravdu dobrota. I manžel, který nesnáší teplý hermelín si pomlaskával :-))).
Foto dodám hned jakmile je zase upeču, napoprvé jsem na to jaksi úplně zapomněla :-).
Kdo nemá rád hermelín, může použít jen nivu, nebo naopak. Je to opravdu dobrota. I manžel, který nesnáší teplý hermelín si pomlaskával :-))).
Foto dodám hned jakmile je zase upeču, napoprvé jsem na to jaksi úplně zapomněla :-).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé